Pasitikėjimo pamokos

Pasitikėjimo pamokos

Vis labiau tobulėjant ir pradedant suprasti save, aplinką ir kitus, jūs pradėsite pastebėti tam tikrus dėsningumus, kurie kartojasi. Jei esate iš prigimties geras žmogus, pradėsite suvokti ir galvoti tokius dalykus, kaip “Aš toks geras, bet visi lipa man ant kupros.”, “Dažnai visiems darau gerus darbus, tačiau atgal to nesulaukiu…”, “Toks geras žmogus buvo, o taip anksti mirė.”, ir t.t. Arba jei jaučiatės labai šaunus, tuomet kils tokios mintys: “Aš moku viską pats, o kitas už mane nepadarys geriau.”, “Šiandien iš darbo parsinešiau nukniaukęs kuro, bet bendradarbis Vytautas yra tikras vagis, nes vagia dideliais kiekais. Kaip Žemė dar tokį nešioja!”, “Suvaidinau artimiesiems, koks aš ligonis, ir negaliu iš lovos pakilti. Be galo pikta, kodėl jie nesiteikia manęs aptarnauti, kaip penkių žvaigždučių viešbutyje.”.  Ir trečio tipo situacijos, kai jūs jau trykštate entuziazmu ir galvojate, kad viską galite: “Viską suplanavau iki smulkmenų, ir staiga visiškas fiasko.”, “14:00 valandą turėjau būti susitikime. 14:15 – stoviu kamštyje. Atrodo jog pats gyvenimas yra nusiteikęs prieš mane.“, „Buvau susitaręs vizitui pas gydytoją. Atėjau 20 min, anksčiau, bet pas gydytoją taip ir nepatekau. Medikė pusvalandžiu anksčiau paliko darbo vietą.“..

Visas šitas pasitikėjimo pamokas galime suskirstyti į tris pagrindines grupes:

  1. Pasitikėjimas savimi.
  2. Pasitikėjimas aplinkiniais.
  3. Pasitikėjimas Visata.

Trumpai panagrinėkime šias tris grupes:

  • Pasitikėjimas savimi. Ar pakankamai pasitikite savimi visose situacijose? Ar jus tenkina visas jūsų turimas savybių rinkinys? Ar jaučiate sritis, kur dar turite pasitobulinti? Ar bėgate nuo savęs? Ar mokate priimti aplinkių žmonių kritiką jūsų paties atvilgiu, ar tik liekate susinervinęs? Mokate pasakyti ne? Ar save prisimenate paskutinėj vietoj? Ar skiriate sau pakankamai laiko, pinigų, dėmesio? Ar tinkamai tvarkotės su poilsio ir darbo režimu? Ir tai būtų galima tęsti dar daugiau. Nuo pamokų niekur nepabėgsite. Geriausiu atveju nukelsite vėlesniam laikui, bet ir tokiu atveju nesijausite komfortiškai. Visata jums suteiks būtent tokias pamokas, kokių jums reikia. Pamokos bus išpildomos per visas trūkstamas savybes, perteklinį reagavimą, baimę ar kitas negatyviojo spektro emocijas. Paprastas pavyzdys: Jei esate pernelyg paslaugus kitiems, lyg geras durų kilimėlis viską sugeriantis į save, pradžioj jums didins žmonių kiekį, kuriems turėsite daryti paslaugas, po to tie žmonės ims piktintis, kad per prastai atliekate tas paslaugas, dar po to galite tiesiog susirgti, o paskutiniam žingsnyje net ir numirti, jei būsite aklas jums siunčiamoms pamokoms. Visa tai yra Visatos pamokos, kad atsigręžtumėt į SAVE, bei pradėtumėt rūpintis nuo savęs pirmoje vietoje, pradedant meile sau, keliant savo vertę ir pasitikėjimą savimi.
  • Pasitikėjimas aplinkiniais, bus išpildomas per jums nepatinkančias ir konkrečiai jus erzinančias aplinkinių savybes. Kuo daugiau susiezinsite dėl tam tikrų jus supančių žmonių savybių, tuo daugiau tokių žmonių link savęs ir pritrauksite. Nepatinka? O kaip kitaip jus privers išmokti pamokas? Galbūt tai kas jums nepatinka, jūs netgi savyje turite, tik esate kažkur giliai užspaudę? Savas rąstas akyje mielesnis, nei svetimoje akyje pamatytas krislelis? Ir kuo jums užkliuvo būtent tas mažytis krislelis?
  • Pasitikėjimas Visata. Jei manote, kad jūs jau viską žinote, mokate ir galite, bei puikiai bendraujate su įvairaus spektro žmonėmis, tuomet sveikinu – atėjo laikas pasitikėjimo Visata pamokoms! Šios pamokos yra dar sunkesnės, nei prieš tai dvi buvusios. O sunkiausios jos bus būtent perfecionistinio mąstymo žmonėms. Jie pasijus lyg don Kichotai kovojantys su vėjo malūnais. O su Visata nepakovosi! Jei manai, kad sugebi geriau padaryti už Visatą, tau bus leista klysti daugybę kartų, kol atsikvošėsi, arba tiek kiek reikės… Ir tokiu tempu, kokio reikės asmeniškai, net jei tai bus sraigės ar vėžlio greitis. Geriau toks tempas, nei stovėjimas vietoje, ar ėjimas atgal.

Išmokus visas šias tris pamokas lauks kitos, nei kiek ne paprastesnės. Svarbu žinoti, kad  kiekviena išmokta pamoka mus padaro visapusiškai stipresniais ir tvirtesniais, suteikia daugiau jėgų, išminties, gudrumo. Išmokę pamoką, mes gauname bonusą, kuris mums palengvina gyvenimą. Tai lyg išmoktume žaidimo taisykles, kaip reikia žaisti, ir jei pradžioje žaidėte miegantys, su užrištomis akimis ir užkimštomis ausimis, po truputį einant mažais žingsneliais imate vis daugiau ir daugiau suvokti. Tai raištis nukrenta nuo akių, tai kamštukai iškrenta iš ausų… Gyvename kol mokomės, o šiame pasaulyje nėra nei vieno žmogaus, kuris jau būtų viską išmokęs.

 

Jurgita,